Str. Făgărașului 79

Ghimbav, Jud. Brasov, Cod 507075

0744 380 422

Contact: Carmen Bălășoiu

office@ecomatcb.ro

Răspundem prompt

Utilizare clorură de calciu pentru deszăpezire drumuri

Drumurile României pot fi întreținute cu clorura de calciu pentru diferite utilizări: ca agent antiingheț sau pentru întreținerea nedistructivă a căilor de rulare pe timp de iarnă.

Prin contrast, sarea aruncată pe drumuri atacă stratul de bitum și lasă, după dezghetare, adevărate cratere în structura asfaltică.

Modul de utilizare a clorurii de calciu pentru deszăpezire și dezgheț a suprafețelor este vital pentru menținerea în siguranță a drumurilor.

Clorura de calciu este utilizată în toată lumea de peste 100 de ani. Țări precum Rusia, Germania, Franța, Norvegia,Canada și S.U.A utilizeaza deja acest produs pentru deszăpezirea drumurilor, spațiilor de parcare, depozitelor sau spațiilor comerciale.

Suprafețele pavate acoperite cu zăpadă și gheață prezintă pericole serioase pentru siguranța publică.

Puteți îmbunătăți siguranța șoferilor și pietonilor prin tratarea drumurilor, parcărilor, străzilor și aleilor cu produse de clorură de calciu pentru deszăpezire extrem de rapidă, care asigură îndepărtarea sigură a zăpezii și a poleiului cu daune minime.

Mod de aplicare

Înainte ca zăpada să-și facă apariția este bine ca suprafețele amintite să fie stropite cu produs tip soluție.

Dacă a nins deja și există pericol de formare a poleiului se preferă clorura de calciu granule.

Clorura de calciu granule 94-97%  topește, imediat după aplicare și mult mai rapid, gheața sau zăpada decât sarea,  fiind o opțiune ideală pentru deszăpezire. Acest lucru se datorează concentrației ridicate, astfel că produsul în contact cu gheața sau zăpada produce o reacție exotermă, adică degajă căldură mare și o topește rapid.

În imaginile de mai jos se poate vedea cum arată un pavaj cu zăpadă, în timpul topirii acesteia după ce s-au împrăștiat granulele de clorură și după 30 de minute.

Odată aplicată, fiind și un produs higroscopic face o mai bună aderență cu suprafața de drum la temperaturi foarte joase, nu se va împrăștia și este ideală pentru un drum intens circulat și nu se usucă.

Eficientizarea utilizării clorurii de calciu

Cea mai eficientă combinație și cea mai utilizată în țări precum Germania, Olanda, Austria este sare și clorură de calciu. Astfel crește eficiența amestecului la  temperaturi foarte scăzute iar deszăpezirea se realizează   rapid.

Se previne înghețarea zăpezii pe carosabil, curățarea drumurilor cu lamele de deszăpezire fiind mult ușurată. Totodată se reduce foarte mult consumul de sare cu până la 50% .

Datorită traficului, sarea este spulberată de cele mai multe ori la marginea drumului. Clorura de calciu va rămâne pe suprafața unde a fost aplicată cel puțin timp de 72 ore, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de mai puține intervenții de reaplicare.

Beneficii aplicare clorură de calciu pentru deszăpezire

Eforturile necesare pentru a curăța suprafețele la venirea primăverii sunt minime după răspândirea clorurii de calciu. Se știe că nisipul înfundă gurile de canalizare și nu este o soluție eficientă.

Un avantaj este și faptul că acest produs elimină și problemele legate de praf. Datorită higroscopicității ridicate reține particulele de praf la nivelul solului.

Se poate aplica ca atare în stare solidă sub formă de granule, în cazurile iernilor aprige sau poate fi dizolvată în apă. În formă lichidă, într-o concentrație de 16% – 30%, se utilizează atât ca agent pentru combaterea înghețului cât și pentru umectarea sării.

Punctul de îngheț al soluției lichide de concentrație 30% este de minus 30 grade Celsius.

Clorura de calciu pentru deszăpezire a dovedit de mult timp că este un produs anti-îngheț de calitate profesională. Oferă în mod constant suprafețe sigure pentru proprietarii de clădiri comerciale și rezidențiale și administratorii de facilități, fără a deteriora treptele de granit, căile de intrare, a pavajelor sau elementelor de peisaj sensibile precum vegetația din jur. Mai multe date despre clorura de calciu găsiți în acest articol.

CB Ecomat SRL vă oferă produse de clorură de calciu la puritate conformă cu certificatele de garanție.