Str. Făgărașului 79

Ghimbav, Jud. Brasov, Cod 507075

0744 380 422

Contact: Carmen Bălășoiu

office@ecomatcb.ro

Răspundem prompt

Umectarea sării cu clorură de calciu

răspândire sare umectată

Utilizarea clorurii de calciu soluție pentru pre-umezirea materialelor antiderapante uscate și abrazive are ca rezultat economisirea cu 30% a cantității de material antiderapant.

Astfel se obțin economii financiare pentru o acțiune de dezgheț superioară.

Clorura de calciu soluție aduce căldura necesară sării pentru a începe să acționeze asupra zăpezii și gheții.

Ce este umectarea sării

Pre-umectarea sării este un proces de acoperire sau tratare a materialului uscat cu un lichid. În general realizată în intervalul de 30 până la 50 litri de lichid pe tonă de material antiderapant (sare, nisip), această abordare are multe beneficii.

Sarea pre-umezită se lipește de trotuar și devine mai puțin predispusă la spulberare datorită traficului înainte ca aceasta să poată începe să se activeze. Tipul de lichid folosit pentru preumezire poate fi o soluție de saramură sau un produs formulat de înaltă performanță, cum ar fi clorură de magneziu sau clorură de calciu soluție.

umectarea sării clorură calciu
Material antiderapant împrăștiat pe carosabil înghețat: nisip și clorură de calciu

Acestea pot fi îmbunătățite în continuare cu alte amestecuri de produse pentru inhibarea coroziunii.

Există o varietate de opțiuni pentru umectarea sării:

  • Sisteme care pulverizează materialele pe măsură ce cad în jgheabul sărăritei atașate de un camion
  • Sisteme staționare care funcționează ca un duș tratând întreagul material antiderapant pe măsură ce este încărcat
  • Tratarea sării în timp ce este încărcată în magazia de depozitare

Obținerea soluției de clorură de calciu

Când faceți comanda pentru clorură de calciu granule, S.C.Ecomat CB SRL vă oferă consiliere și echipamente pentru obținerea soluției de clorură de calciu utilizată la umectarea sării sau a altor materiale antiderapante.

Ca principiu, clorura de calciu se adaugă în apă pentru dizolvare, datorită reacției exotermice. În funcție de aplicație – deszăpezire, combatere praf, în agricultură, industrie etc și în funcție de temperatura atmosferică, soluția de clorură de calciu trebuie să aibă anumite concentrații. Vă consiliem cu privire la aceste concentrații.

Instalație preparare soluție clorură de calciu

Instalația de preparare a soluției pentru umectarea sării poate fi comandată de aici. De asemenea oferim și un echipament pentru răspândire cu capacitate de 60 litri. Vom lucra împreună cu dvs. pentru a implementa un întreg program de mentenanță pentru deszăpezire, de la concept la lupta împotriva poleiului.

Indicații generale de utilizare

  • Ca agent de umectare se folosesc 50 l la o tonă de sare sau nisip
  • De preferat să se aplice noaptea, în zilele de iarnă
  • Cu acțiune remanentă antiinghet până la 72 ore
  • Nu sunt restricții de temperatură la depozitare
  • Necesită echipamente simple de răspândire
  • Vărsarea accidentală a produsului nu pune probleme mediului

Beneficii pentru umectarea sării cu soluție de clorură de calciu

În momentul dizolvării, sarea absoarbe căldură și începe topirea zăpezii bătătorite după 19 minute. Stropirea cu clorură de calciu ajută sarea să inițieze procesul de topire mult mai rapid, devenind mai eficientă.

Saramura de sare îngheață la minus 20 de grade Celsius. Umectarea cu clorură de calciu (îngheață la -42 grade Celsius) o face mai eficientă la temperaturi mult mai scăzute, când avem ierni cu ger extrem. De asemenea, menține zăpada topită mai mult timp la temperaturi scăzute.

Clorura de calciu rămâne activă mai mult timp, ceea ce înseamnă frecvențe mai reduse de împrăștiere.

Impact pozitiv asupra mediului: clorura de calciu nu are restricții de transport și prezervă asfaltul, nu îl corodează. De asemenea, este prietenos cu plantele, chiar le ajută.

Protejare mediu inghetat
Protejare mediu după topire zăpadă

Sarea umectată conferă o putere mai mare de penetrare a gheții ceea ce duce la micșorarea cantității de material și implicit a manoperei. De aici se ajunge la scăderea costurilor.

Căutați o soluție de umectarea sării pentru deszăpezire și anti îngheț? CB Ecomat SRL vă ajută cu produse de calitate și cu consultanță pentru situația pe care o aveți. Contactați-ne prin intermediul formularului de contact sau la numărul de telefon +40 744 380 422.