Str. Făgărașului 79

Ghimbav, Jud. Brasov, Cod 507075

0744 380 422

Contact: Carmen Bălășoiu

office@ecomatcb.ro

Răspundem prompt

Soluția de control al prafului cu ajutorul clorurii de calciu

Praful, de pe drumurile publice, nu este doar o pacoste, ci și un pericol. Acesta contribuie la:

  • Probleme de sănătate respiratorie
  • Deteriorarea culturilor
  • Deteriorarea suprafeței drumurilor
  • Eroziunea asfaltului
  • Uzura mașinilor și camioanelor

Cum funcționează clorura de calciu pentru controlul prafului

Odată împrăștiată pe carosabil, drumuri sau alei, clorura de calciu atrage umiditatea atmosferică și leagă particulele fine de praf. Suprafețele rămân ude și rețin praful, reduc eroziunea și protejează suprafața drumurilor de pierderea calității stratului de uzură, care este liantul ce ține pietrișul și din structura șoselelor.

Acest lucru este important pentru starea și durata de viață a drumului, mai ales al celui cu trafic greu.

Beneficii ale controlului prafului

Eliminarea imediată a prafului după aplicarea clorurii de calciu (în majoritatea cazurilor)
Aplicarea clorurii de calciu poate fi realizată relativ ușor, prin folosirea utilajelor de spălare cu apă a carosabilului.

O aplicare va dura de la câteva săptămâni la mai multe luni, în funcție de anumite condiții: cantitatea de praf, tipul de sol și frecvența precipitațiilor.
Clorura de calciu are efect cumulativ – de fiecare dată când aplicați produsul nostru, drumurile vor rezista mai mult la praf și vor fi mai bine întreținute.

Ideal pentru întreținerea drumurilor rurale, nepavate, cu trafic greu, drumuri de acces pe teren de recreere, arene de echitatie, suprafețe de agrement, terenuri de tenis de zgură.

Funcționează bine pe toate tipurile de suprafețe ale drumului, nu erodează mixturile asfaltice sau betonului (nu este adecvat pentru utilizarea pe podele dure pentru controlul prafului).

Utilizarea clorurii de calciu pentru controlul prafului micșorează cu până la 80% costurile de întreținere și nu afectează mediul înconjurător.

De ce este important controlul prafului cu ajutorul clorurii de calciu?

Drumarii trebuie să se confrunte cu costuri de întreținere mai mari, deoarece un drum prăfuit este un drum care se deteriorează. Odată ce stratul de uzură este fisurat, va urma și degradarea agregatului portant. Aceste uzuri ale drumurilor necesită reparații costisitoare și curățări frecvente cu utilaje pentru a menține drumul într-o stare acceptabilă.

Utilizatorii drumului se confruntă cu o problemă gravă de siguranță a vizibilității reduse și, de asemenea, cu posibilitatea ca pietrișul ce apare la suprafață să provoace crăparea parbrizelor, deteriorarea vopselei, chiar și faruri sparte.

Locuitorii trebuie să lupte cu cantități mari de praf care se îndreaptă în mediul lor de viață, reducându-și calitatea vieții și crescând șansele de a dezvolta probleme de sănătate respiratorie.

Pentru a evita toate aceste neplăceri și chiar pericole, este important controlul prafului.

Recomandări de utilizare a clorurii de calciu în controlul prafului

  • La aplicarea produsului în stare solidă, este de preferat să umeziți suprafețele înainde de a-l răspândi. Dacă șoseaua este deschisă traficului în timp ce produsul este încă solid, ar fi bine să semnalizați existența acestuia pentru ca șoferii să fie precauți
  • Aplicarea nu se va face când plouă intens sau când se anunță vreme ploioasă
  • De-a lungul perioadelor foarte călduroase, udați suprafața drumului în primele ore ale dimineții, după cum este necesar pentru refacerea tratării cu clorură de calciu. Aplicați din nou la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, după cum este necesar.

Căutați o soluție de control al prafului? CB Ecomat SRL vă ajută cu produse de calitate și cu consultanță pentru situația pe care o aveți. Contactați-ne prin intermediul formularului de contact sau la numărul de telefon +40 744 380 422.